BJK Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Beşiktaş ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
aSpor: Beşiktaş bu yıl bir ilki başarmak istiyor! Fenerbahçe derbisiyle

Beşiktaş bu yıl bir ilki başarmak istiyor! Fenerbahçe derbisiyle

aSpor

Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşacak olan Beşiktaş, bu sezon oynadığı 3 derbiyi de kaybetti. Siyah-beyazlılar, bu müsabakada elde edeceği 3 puanla 2023-24 sezonundaki ilk derbi galibiyetini almak istiyor. Ligin 9. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Kara Kartal, 15. haftada ise Tüpraş Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye 3-1 kaybetti. Beşiktaş, ligin ikinci yarısında ise 28. haftada Galatasaray'a bu kez evinde 1-0 yenildi. Fotomaç'ın haberine göre; siyah-beyazlı teknik heyet ve futbolcular, kötü geçen sezonun ardından taraftarına derbi galibiyeti hediye edebilmek için Fenerbahçe karşısına çıkacak

TOPRAKTEPE'NIN HEYECANI

Santos ile geçtiğimiz haftalarda yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başına yardımcı antrenör Serdar Topraktepe geçti. Ligde iç sahada Ankaragücü'nü 2-0 mağlup eden Topraktepe idaresindeki Kartal, rakibiyle Türkiye Kupası yarı final ilk maçında golsüz berabere kaldı. Bu sezon Rıza Çalımbay'ın ayrılığının ardından da Santos dönemi başlayana kadar 3 maçta bu görevi üstlenen Topraktepe, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet almış ve 7 golle de 2.3 gol ortalaması yakalayarak, bu sezonki en yüksek gol ortalamasına sahip isim olmuştu. 47 yaşındaki antrenör, Kadıköy'de alacağı 3 puanla kariyeri için de önemli bir adım atmanın peşinde.

MUÇI FENER'İ BEKLİYOR

Kartal'ın Arnavut yıldızı, Ankaragücü'yle ligde oynanan maçta klas bir gol atmış ancak aynı rakibe karşı bu kez kupada suskun kalmıştı. 23 yaşındaki orta saha, yarın ilk 11'de çıkacağı derbide Fenerbahçe karşısında gollerine devam etmeyi amaçlıyor. Muci, özellikle uzaktan yapacağı vuruşlarla Fenerbahçe ağlarını havalandırmayı amaçlıyor.

EN BÜYÜK KOZ SEMİH

Beşiktaş, gözünü yarınki Fenerbahçe derbisine dikmiş durumda. Siyah beyazlılarda sakatlığı geçmesine rağmen idman eksiği nedeniyle kupa maçında oynatılmayan Semih Kılıçsoy'un dev maçta sahadaki yerini alması bekleniyor. 18 yaşındaki futbolcu bu sezon 19 lig maçında 10 kez ağları sarsarken, 2 de asist katkısında bulundu. 2024 takvim yılında takımının Süper Lig'de attığı 17 golün 12'sine (yüzde 71) direkt katkı veren Semih'ten derbide de takımın en önemli hücum gücü olarak beklenti büyük.

İLGİNÇ BİR İSTATİSTİK

Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde son maçlarda beraberlikler göze çarpıyor. İki takım arasında ligde oynanan son 10 müsabakanın 5'inde taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Kalan 5 mücadelenin 3'ünden siyah-beyazlı ekip, 2'sinden ise sarı-lacivertliler galip ayrıldı. Bu periyotta Beşiktaş 19, Kanarya 17 gol attı. Sezonun ilk yarısında Tüpraş'ta sarı-lacivertliler 3-1 kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan derbide ise gülen taraf 4-2'lik skorla siyah-beyazlı takım oldu.

KADIKÖY'DEKİ SON 5 MÜSABAKA

Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ı konuk ettiği son 5 karşılaşmada ise ev sahibi takımın 1 galibiyeti bulunuyor. Bu süreçte 2 maçı da siyah-beyazlı ekip kazanırken, 2 mücadele beraberlikle sona erdi. Kartal rakip fileleri 12 kez sarsarken, Kanarya da 11 defa gol sevinci yaşadı.

YÜZLER GÜLÜYOR

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına devam etti. Nevzat Demir Tesisleri'nde Serdar Topraktepe'nin yönetiminde yapılan antrenman kondisyon ve taktik çalışması olarak gerçekleşti. Isınma koşuları ve pas çalışmasıyla başlayan idman, dar alanda oynanan çift kale maçla sona erdi. Futbolcular oldukça neşeliydi.

Habere git: aSpor