BJK Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Beşiktaş ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
beIN Sports: Beşiktaş Futbol Akademi projesinin ilk etabı tamamlandı

Beşiktaş Futbol Akademi projesinin ilk etabı tamamlandı

beIN Sports

Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde hayata geçirilmesi planlanan, üç etaptan oluşan Futbol Akademi projesinin ilk etabı olan saha yenileme çalışmaları, kulüp tarafından hazırlanan proje ve teknik şartname doğrultusunda 16 milyon lira maliyetle FIFA standartlarında tamamlanarak Beşiktaş Futbol Akademisinin kullanımına hazır hale getirildi.

Futbol Akademisinin kullanıma hazır hale getirilen sahanın açılış töreni, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

Açılış töreninin ardından saat 13:00’te U-16 Gelişim Ligi’nde şampiyon olan Beşiktaş Artaş U-16 Takımı, Kulübün davetlisi olarak İstanbul’da bulunan Twente U-16 takımı ile yenilenen sahada bir dostluk maçı oynayacak.

Futbol Akademi projesine dair detaylar

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde hayata geçirilmesi planlanan Futbol Akademi projesi üç etaptan oluşuyor. Projenin ilk etabı doğrultusunda, üç numaralı sahanın yenileme çalışmaları, kulüp tarafından hazırlanan proje ve teknik şartname doğrultusunda gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında, mevcut kotundan -45 cm kazılan sahanın tüm drenaj sistemi yenilendi. Drenaj katmanları ve bitkisel tabaka seriminin ardından yüzde yüz saf kuma ekili özel olarak yetiştirilmiş futbol çimi hazır rulolar halinde sahaya serildi. Sahay serilen çimin köklerinin adaptasyonu için özel bakım prosedürü uygulandı. Ayrıca; kale direkleri, yedek oyuncu ve teknik heyet kulübeleri, sağlık kulübeleri, saha çevre tel çit sistemleri, olası taşkın ve yağmur suyunun alandan deşarj edilmesi için yağmur suyu altyapısı yenilendi. Kale arkasına tribün inşa edilecek olan sahanın FIFA standartlarında ışıklandırmaya sahip olması ve mevcut tribünlere ait koltukların daha konforlu hale getirilmeleri için çalışmalar devam ediyor.

Habere git: beIN Sports