Beşiktaş Kulübü’nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Dikilitaş gayrimenkulleriyle ilgili 4. madde, oy çokluğuyla kabul edildi. Dikilitaş Projesi, siyah beyazlıların kulübe ait 15 dönümlük arazinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait yaklaşık 5 dönümlük komşu arazilerin de satın alınarak toplam 20 bin metrekarelik bir alanda gayrimenkul geliştirme projesi hayata geçirilmesini içeriyor. Proje, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile gelir paylaşımı modeliyle yürütülecek ve kamu bankalarınca desteklenecek.
Akatlar’da üç yeni tesis inşa edilecek
Projenin toplam cirosunun 400 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. İnşaat maliyetleri ve Emlak Konut’un yüzde 20 payı çıkarıldıktan sonra kulübe 150-200 milyon dolar net gelir sağlanması bekleniyor. Bu sayede kulübün 16.4 milyar TL’yi aşan borç yükünü azaltmak ve faiz giderlerini sıfırlamak amaçlanıyor. Ayrıca Akatlar’da üç yeni tesis inşa edilmesi planlanıyor. Başkan Serdal Adalı, genel kurulda yaptığı açıklamada Dikilitaş Projesi’nin ‘her gün ödenen 125 bin dolar faizin sonu’ olduğunun altını çizdi.
En az yüzde 51 hisse kulüpte kalacak
Ayrıca A Futbol A.Ş.’deki hisse oranının yüzde 51’in altına düşmemek kaydıyla değiştirilmesi ve işlem yapılması için yönetim kurulunun istediği yetki, oy çokluğuyla kabul edildi. Bilindiği gibi Beşiktaş AŞ’nin sermayesi yüzde 400 oranında artırılarak 1.2 milyar TL’den 6 milyar TL’ye yükseltilmişti. Bunun sonucunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün şirketteki hisse oranı yüzde 51’den yüzde 70’e çıkmıştı. Aradaki yüzde 19’luk hisse yeniden satılabilecek.
KULÜBÜMÜZ iÇiN DÖNÜM NOKTASI
Adalı, Dikilitaş Projesi ile alakalı 4. maddenin siyah-beyazlı kulüp için dönüm noktası olduğunu aktararak şunları söyledi: “Rakiplerimiz gayrimenkul projelerinden gelir elde etmeye bizden çok zaman önce başladı. Biz yılda 50 milyon Euro gibi rakamları sadece faize öderken, onlar bu bütçeleri oyuncu transferi için kullandı. Onlar bu alanda aksiyon alırken, biz bugüne kadar sadece izlemekle yetindik. Emin olun ki projelerimizle bu ekonomik farkı kapatırsak, biz onların yaptıklarından çok daha iyilerini yaparız. En iyi oyuncuları getirir ve çok daha iyi takımlar kurarız.”
FULYA VE AŞÇIOĞLU iÇiN RET
Genel kurulda, Fulya’daki akaryakıt istasyonunun kira sözleşmesinin 15 yıllığına uzatılması için yönetim kurulunun istediği yetki, oy çokluğuyla reddedildi. Yönetime, Süleyman Seba Ofis Plaza’da, hakkında tahliye kararı bulunan kiracı Aşçıoğlu şirketi ile uzlaşma protokolü yapması için de onay verilmedi. Genel kurulda iki maddenin reddi sonrası birçok üyeden alkışlar yükseldi.
Habere git: Hürriyet