BJK Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Beşiktaş ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
beIN Sports: Muhtemel 11 ler | Beşiktaş MKE Ankaragücü

Muhtemel 11 ler | Beşiktaş MKE Ankaragücü

beIN Sports

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının açılışında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda MKE Ankaragücü'nü ağırlayacak.

Geçtiğimiz haftayı da Dolmabahçe'de geçiren Beşiktaş, Yılport Samsunspor'u konuk etmişti. Genç yeteneği Semih Kılıçsoy'un golü ile devreyi önde kapatan siyah beyazlılar, Karadeniz ekibinin ikinci yarı gelen golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

Ligde galibiyet hasreti 5 maça çıkan Beşiktaş'ta kötü gidişatın faturası da Portekizli teknik adam Fernando Santos'a kesildi ve deneyimli çalıştırıcı ile yollar ayrıldı. Siyah beyazlıların başında ligde 13 maça çıkan Santos, bu mücadelelerde 4 galibiyet 4 beraberlik ve 5 de yenilgi aldı. Portekizli teknik adam, Türkiye Kupası'ndaysa 3 maçta 3 galibiyet almayı başarmıştı.

Beşiktaş'ta MKE Ankaragücü mücadelesinde Serdar Topraktepe takımın başında sahaya çıkacak. Fernando Santos dönemi öncesinde Serdar Topraktepe yönetiminde ligde 3 maça çıkan siyah beyazlılar Atakaş Hatayspor ve Çaykur Rizespor'u deplasmanda mağlup etmiş, Kasımpaşa'ya ise seyircisi önünde mağlup olmuştu.

MKE Ankaragücü ise 32. haftada sahasında Gaziantep FK ile karşılaştı. 3 puanı 3 golle alan başkent temsilcisi ligdeki yenilmezlik serisini de 3 maça çıkardı. Puanını 37 yapan MKE Ankaragücü ateş hattından da 6 puan uzaklaşmış oldu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finali'nde de Beşiktaş ile eşleşen sarı lacivertliler, lig mücadelesinin ardından hafta içinde de bu kritik eşleşmenin ilk ayağında Ankara'da karşı karşıya gelecek.

Kötü geçen sezonu Avrupa kupalarına gitme şansı elde ederek noktalamak isteyen Beşiktaş ligdeki konumunu muhafaza etmenin peşinde. MKE Ankaragücü ise son haftalardaki çıkışı ile alt sıralardan iyice uzaklaşsa da alacağı her puan ile son haftalara rahat girmek istiyor. İzleyenlere zevkli bir maç vaadeden bu karşılaşma cuma saat 20'de beIN SPORTS 1'de.

Karşılaşmadan öne çıkan notlar burada

Ankaragücü ile oynadığı son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş (7G 4B), rakibine en son Şubat 2011'de deplasmanda mağlup oldu (0-1).

Sezonun ilk yarısında Ankaragücü'ne konuk olduğu Süper Lig maçından beraberlikle ayrılan Beşiktaş (1-1), bu rekabette galibiyet alamadan geçtiği son sezonu 1982/83'te yaşadı (deplasmanda 1-1 & evinde 1-1).

Beşiktaş'a konuk olduğu son 14 Süper Lig maçından sadece 1 puan çıkaran Ankaragücü (1B 13M), rakibini Şubat 2002'den (2-1) bu yana dış sahada mağlup edemiyor.

Bu sezon İstanbul takımlarına konuk olduğu yedi Süper Lig maçını da kazanamayan Ankaragücü (3B 4M), lig tarihinde bu deplasmanı galibiyetsiz geçtiği sezonlar arasında en fazla maça çıktığı dönemi yaşıyor.

Süper Lig'de oynadığı son beş maçı kazanamayan Beşiktaş (2B 3M), üst üste altı karşılaşmayı galibiyet alamadan geçtiği son süreci Mart-Nisan 2012 arasında yaşadı (Carlos Carvalhal x3 & Tayfur Havutçu x3).

Emre Belözoğlu göreve geldikten sonra Süper Lig'de çıktığı 11 deplasman maçının sadece birini kazanan Ankaragücü (5B 5M), tek galibiyetini kalesini gole kapatabildiği tek karşılaşmada Gaziantep FK'yı 1-0 yenerek aldı (13. hafta).

Bu sezon Süper Lig'de 48 puan toplayabilen Beşiktaş, lig tarihinde 32'nci maçlar itibarıyla 1997/98'in (47) ardından en düşük puanda kaldığı sezonu yaşıyor.

2024 takvim yılında Süper Lig'de en fazla gole katkı sağlayan oyuncu olan Semih Kılıçsoy (9 gol & 3 asist), bu dönemde Beşiktaş'ın attığı gollerin %71'inde pay sahibiydi (12/17).

Cenk Tosun'un Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de gol atamadığı takımlar arasında Ankaragücü'den (3) daha fazla karşılaştığı tek rakibi Sivasspor (7).

Ankaragücü santrforu Ali Sowe, Beşiktaş'a karşı forma giydiği üç resmi maçta rakip filelere birer gol gönderdi (Süper Lig x2 & Türkiye Kupası).

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Tayyip, Necip, Umut, Gedson, Al Musrati, Muçi, Rashica, Ghezzal, Aboubakar.

MKE Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan, Ali Kaan, Tolga, Efkan, Morutan, Bassogog, Sowe.

Sizce karşılaşma nasıl sonuçlanır?



Habere git: beIN Sports